Магарешко мляко – един от най-големите дарове на природата

Магарешко мляко - един от най-големите дарове на природата

От антични времена, през Клеопатра чак до наши дни. Един от най-големите дарове на природата е магарешкото мялко. То е подходящо за малки и големи.

Всички сме чували за легендата как Клеопатра се къпела в магарешко мляко. Античните гърци за ползвали магарешкото мляко като лечебно средство, римляните са открили невероятните му свойства като козметичен продукт и напитка, и така до 19в., когато всяка жена в Европа е искала да притежава магарешко мляко. Качествата на магарешкото мляко са доказани в хилядолетната му история и традиции на ползване като хранителна и козметична суровина. Магарешкото мляко е богато на витамини и есенциални мастни киселини, най-близко е до майчината кърма.  Съдържа активни субстанции работещи срещу стареенето и регенериращи антиоксиданти. Помага при определени кожни проблеми и подпомага лечението. Представлява идеален заместител на майчиното мляко.

В днешно време популярността му не е намаляла, но е рядко срещано. От няколко години Рамкофарм ООД работи с най-голямата европейска ферма за отглеждане на магарета и производство на магарешко мляко.  Отглежданите магарета във фермата и добиваното мляко са саертифицирани като “organic”. Отглеждат се на свобода и се хранят изключително с органични продукти. Добиването на мляко се извършва механично, спазвайки всички санитарни изисквания. Животните и продукцията преминават регулярни инспекции и тестове. Магарешкото мляко е рядко срещано. Това е заради малкия добив – майката дава около 1 литър мляко на ден в продължение на шест месеца. И това е в случай, че малкото магаренце е около нея.

Използвайки тази суровина, създадохме нашия продукт РАМКОЛАКТ – дъвчащи таблетки с лиофилизирано магарешко мялко за деца и възрастни.

Знаете ли, че:

  • Магарешкото мляко съдържа пет пъти по-малко мазнини в сравненние с краве млякото и четири пъти повече омега 3 ;
  • Магарешкото мялко е източник на витамин С, витамин В5, хром, желязо, цинк, селен, йод, магнезий;
  • Магарешкото мляко е хипоалергенно;

 

Сподели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × one =